Kozmos poslovne aplikacije
Kozmos poslovne aplikacije

 

Kozmos poslovne aplikacije

Aplikacije: Kozmos

Strojne zahteve:
- Windows 2000/XP/Vista
- .NET 2.0 ali višji

Licensiranje:
Pri programu Kozmos se kupujejo licence. Tako ena licenca omogoča poslovanje z enim podjetjem. Za več informacij nas kontaktirajte.

Slike (naročnik)
     
Slike (dobavitelj)

 

Program Kozmos je namenjen drastičnemu zmanjševanju postopka naročanja blaga, zmanjšanju napak v tem postopku in vodenju evidence ter arhivov o naročenem blagu. Proces naročanja blaga v podjetju je povezan z mnogimi problemi, med katerimi izstopajo poraba časa, nesporazumi in netočnost podatkov. Spodaj so opisane rešitve programa Kozmos.

  • Poraba časa in napake: naročnik ima pred sabo elektronski katalog dobavitelja, ki vsebuje vse potrebne informacije o artiklih (šifra, EAN koda, ime, merska enota, opombe, cena, DDV, cena z DDV-jem in skupine za lažje ločevanje in preglednost). Tako se zmanjšajo napake v procesu naročevanja in privarčuje dragoceni čas, ki bi ga sicer porabili za pridobivanje informacij.
  • Evidence, dostop in združevanje naročil: V programu vodja nabave/administrator določi vsaki osebi/pisarni/oddelku svoj dostop, da lahko vsaka enota ali oseba odda naročilo, ki se doda v zbiralnik naročil. Vodja nabave nato pregleda naročila in jih pošlje (kot opisano v naslednji točki). Tako dobavitelj prejme njemu namenjeno naročilo, v katerem je razvidno, katera enota ali oseba je naročila kateri artikel ter jih lahko dostavi točno v roke določenega naročnika.
  • Združevanje dobaviteljev in limiti: program vsebuje vse dobavitelje in njihove elektronske kataloge in se tako lahko oblikuje veliko naročilo, ki temelji na danem finančnem limitu. To naročilo program nato avtomatsko posreduje dobaviteljem preko interneta in sicer vsakemu tiste artikle, ki so namenjeni zanj. To predstavlja ne samo enostavno uporabo, temveč tudi prihranek časa, ki bi ga sicer vodja nabave porabil za optimiranje naročil
  • Statistike in arhivi: program Kozmos ponuja obilico informacij in statistik, ki služijo za optimiranje pogodb z dobavitelji. Tako se vsa naročila arhivirajo in hranijo kot material za letno poročilo o nabavi.
  • Posodabljanje: Program Kozmos ponuja inovativno rešitev, v kateri vodja nabave posodobi določen elektronski katalog dobavitelja s klikom na gumb iz interneta. Dobavitelj novi elektronski katalog postavi preko tega programa na internetni strežnik in ta je tako na voljo naročnikom. Tudi program se posodablja na podoben način (ob popravkih ali novih funkcijah).
  • Varnost: Vsi podatki v programu so varovani z uporabniškim imenom in geslom. Zraven tega so podatki še kodirani z 128-bitnim ključem. Tako je poskrbljeno za varnost na visokem nivoju.
  • Papirnata evidenca in arhiviranje: V nekaterih delovnih okoljih je zahtevano tudi papirnato arhiviranje naročil za evidenco. Naročila in ostale podatke je možno v programu Kozmos hitro in enostavno natisniti na papir in s tem ugoditi zahtevanim postopkom.

 

 

 

 
 
Vse pravice pridržane, Miha Gradišnik 2007